Правителството на Швеция обяви в четвъртък, че е инструктирало въоръжените сили

...
Правителството на Швеция обяви в четвъртък, че е инструктирало въоръжените сили
Коментари Харесай

Швеция дава на Украйна още 28 млн. евро

Правителството на Швеция разгласи в четвъртък, че е инструктирало въоръжените сили на страната да преведат 28 милиона евро в поддръжка на отбранителните качества на Украйна. 

Това се споделя в изказване, оповестено на уеб страницата на министерството, оповестява " Укринформ ", като цитира Радио " Свободна Европа " /Радио " Свобода ".

18 милиона евро са дарени на три обединения, в които Швеция е член, като част от Контактната група за защитата на Украйна. 5 милиона евро са за Коалицията за разминиране, 3 милиона евро за Коалицията за морска сигурност и 10 милиона евро за дрона Коалиция. Други 10 милиона евро се трансферират към фонда на НАТО за Украйна (Ukraine Comprehensive Assistance Package Trust Fund).

Министърът на защитата Пал Йонсон сподели, че чрез тези заплащания Швеция може да укрепи защитата на Украйна във връзка с дронове, разминиране и посредством подсилване на качествата на украинския флот.

" Продължаваме да поддържаме Украйна и ще го вършим толкоз дълго, колкото е належащо. Шведската поддръжка последователно ще се развие към закупуване на ново съоръжение от промишлеността за подаяние на Украйна ", сподели той.

В рамките на UDCG са образувани няколко обединения за качества, с цел да се обезпечи дълготрайна поддръжка за защитата на Украйна. Понастоящем Швеция е член на пет от тях.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР